Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΠΡΩΤΑ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Η συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ για τα δύο επόμενα χρόνια, όπως υποστήριξε χθες ο Φερνάντο Σάντος. «Ο στόχος που έχουμε για τη φετινή σεζόν είναι η προετοιμασία για τις δύο επόμενες.

Για τη δεύτερη σεζόν στόχος μας είναι να παίξουμε στην Ευρώπη, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την τρίτη σεζόν μπορούμε να έχουμε σαν στόχο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα» είπε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος όμως είναι αλήθεια ότι μίλησε ξεκάθαρα για τους στόχους της ομάδας, αφού δέχθηκε αρκετή πίεση και ερωτήσεις στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Σάντος είχε εκφράσει την αισιοδοξία και την πίστη του στο σχέδιο που από την πρώτη στιγμή του εξήγησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. «Οι στόχοι που έχουμε χαράξει για αυτή τη σεζόν, για τους οποίους άλλωστε προσκλήθηκα να έρθω στον ΠΑΟΚ, διατηρούνται ακόμη. Αντιπροσωπεύουμε μία μεγάλη ομάδα και αυτό από μόνο του δημιουργεί στόχους για τους παίκτες.

Αυτό τους είπα και τη Δευτέρα, όταν τους μίλησα. Συνεχίζουμε να επωμιζόμαστε την ευθύνη και στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη» είπε ο Σάντος και εξήγησε ότι... «είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία του σχεδίου, το οποίο γνώριζα από την αρχή και τώρα μπορώ να έχω καλύτερη άποψη, βλέπω και τη δουλειά που έχει γίνει από τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τον κ. Βρύζα. Είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα υπήρχαν από την πρώτη στιγμή και προφανώς η επόμενη χρονιά θα έχει περισσότερη πίεση, γιατί θα είναι διαφορετικός και μεγαλύτερος ο στόχος. Προσπαθούμε να οργανώσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους που θέσαμε. Κι αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα, όπου τα γενικά χαρακτηριστικά των 25 παικτών να μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους».

«Φυσιολογική αντίδραση»
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τις σκληρές αποδοκιμασίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του. Μία σχεδόν εβδομάδα αργότερα, ο Φερνάντο Σάντος παραδέχτηκε ότι...

«είναι φυσιολογική η αντίδραση των φιλάθλων. Είναι συγκινησιακή. Ηθελαν πολύ τη νίκη, όλοι όμως τη θέλαμε. Και κατανοώ πλήρως αυτές τις αντιδράσεις. Θα πω ξανά όμως ότι είμαι ψυχή και σώμα αφοσιωμένος σε αυτό το σχέδιο που υπάρχει για τον ΠΑΟΚ. Εχω πίστη σε αυτό το σχέδιο και ποτέ δεν είπα ότι θα έχει μόνο επιτυχίες η πορεία της ομάδας σε αυτό το σχέδιο. Πιστεύω όμως ότι θα καταλήξει σε επιτυχία. Φυσικά και λαμβάνω υπόψη μου τις κριτικές, γιατί είναι μέρος της ζωής μας».

Ο Σάντος αναφέρθηκε και στις σκέψεις του για το υλικό της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω ποιοι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να είναι μέσα στην ομάδα για την επόμενη περίοδο. Και για όσους υπάρχουν αμφιβολίες, θα τις ξεκαθαρίσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: